سبک زندگیفناوریگوشی هوشمند
عوامل کاهش عمر مفید باتری موبایل

امروزه با افزایش قیمت دستگاههای هوشمند مثل گوشیهای موبایل، تلاش برای حفظ سلامت و نگهداری از آنها بسیار مورد توجه است. از جمله این موارد که نگهداری از باتری گوشیهای موبایل امروزی است. اگر میخواهید عمر مفید باتری گوشی خود را افزایش دهید نکات زیر را مطالعه و رعایت کنید:
در وحله اول باید بدانید امروزه شارژ 100 درصدی باتری و شارژ کمتر از 20 درصد میتواند عمر مفید آن را کاهش دهد. میزان ایدهآل بیشترین شارژ باتری گوشی 95 درصد است و کاربران هنگام مشاهده این عدد باید گوشی خود را از پریز برق بکشند.
در باتریهای قدیم هرازچندگاهی باید شارژ گوشی را به صفر رسانده و تا ۱۰۰ درصد پر کنیم تا بدین ترتیب باتری بتواند مجدداً وضعیت شارژدهی خود را کالیبره کند اما در باتریهای جدید اصلاً نیازی به چنین کاری نداریم؛ و این کار حتی ممکن است باعث رخ دادن واکنشهای شیمیایی شود که به مرور به باتری آسیب میرسانند. پس اگر میخواهید باتری طول عمر بالایی داشته باشد، بهتر است هیچوقت نگذارید میزان شارژ آن به کمتر از ۲۰ درصد برسد.
دما قاتل باتری گوشیها است و به سرعت باعث کاهش طول عمر باتری میشود. در شرایطی هم که دما بسیار زیاد باشد باتری ممکن است منفجر شود. پس تا جای ممکن کارهایی که باعث این امر میشود مثل کار کردن با گوشی در حین شارژ خودداری کنید. یا در تابستان، از گذاشتن گوشی روی داشبورد ماشین و یا به طور کلی درون ماشین، کنار پنجره و جاهایی که آفتاب به شدت به آن نقطه میتابد خودداری کنید و هنگام شارژ قاب آن را خارج کنید. همچنین محیط سرد نیز عمر مفید باتری را کاهش میدهد لذا از قرار دادن گوشی در محیطهایی با دمای پایین هم خودداری کنید.
چندین ساعت بدون شارژ ماندن گوشی عمر مفید باتریهای لیتیومیون را به شدت کاهش میدهد و با خاموش شدن گوشی در اثر تمام شدن شارژ باید به سرعت اقدام به شارژ کردن مجدد آن کنید.
شارژ کردن گوشی از شب تا صب باعث میشود Over-Charged شود و دیگر بازدهی مطلوبی نداشته باشد.
همچنین افتادن گوشی روی سطوح سخت میتواند اثر مخرب زیادی بر روی باتری داشته باشد.
آیا شارژ سریع به گوشی شما آسیب میزند؟
وقتی یک باتری را شارژ میکنید، ولتاژ افزایش پیدا کرده و آن را (به خصوص در ۲۰ درصد پایانی) تحت فشار قرار میدهد. برای اجتناب از همین فشار است که سازندگان ماشینهای الکتریکی باتریهای جدید را تا ۸۰ درصد شارژ میکنند.
اما ظرفیت باتریهای گوشیها بسیار کمتر است؛ پس بهتر است باتریهای خود را تا حدود ۹۰ درصد شارژ کنیم.
و حداقل بعد از رسیدن به شارژ ۱۰۰ درصدی بلافاصله از شارژر جدا کنیم.
البته در شارژرهای سریع از یک راهکار هوشمندانه استفاده شده است و آنها در دو فاز کار میکنند. فاز اول، ولتاژ زیادی را به باتری خالی یا نیمه خالی وارد میکند. به همین خاطر است که در ۱۰، ۱۵ و یا ۳۰ دقیقه ابتدایی ممکن است شارژ گوشی به ۵۰ تا ۷۰ درصد بسته به نوع گوشی برسد.
این راهکار به این خاطر اتخاذ شده است که باتریها در فاز اول شارژ شدن، میتوانند بدون اینکه آسیبی به آنها وارد شود، میزان زیادی از شارژ را دریافت کنند. بعد از این مرحله وارد فاز دوم میشویم که شرکتها مجبور هستند سرعت شارژ شدن گوشی را کاهش دهند تا ولتاژ کمتری به باتری داده شده تا از آسیب دیدن آن جلوگیری شود. اگر این اتفاق نیفتد قطعاً باتری در مدت زمان کوتاهی با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
لذا اگر باتری گوشی یا خود شارژر مشکل خاصی نداشته باشد، شارژر سریع هیچ تاثیر منفی روی باتری نخواهد گذاشت.
مفید بود